Fam. S - MSC Grandiosa - Fiorduri Norvegiene - Iulie 2022

MSC Grandiosa - Fiorduri Norvegiene

Copenhaga, Danemarca – Alesund, Norvegia -  Geiranger, Norvegia – Flam, Norvegia - Kiel, Germania - Copenhaga, Danemarca

La sfarsitul lunii iulie  am trait o adevarata experienta de viata, o croaziera pe MSC GRANDIOSA  in Norvegia!  Tara fiordurilor si a lacurilor glaciare, locul cel mai drag mie de pe acest Pamant. Va las mai jos cateva fotografii si impresii, sa va fie de inspiratie!
Ziua 1 Alesund - vremea nu a fost foarte prietenoasa cu noi fiinca a ploUat toata ziua, dar am ales sa vizItam cu copiii Atlantic Sea Park, copiii au fost incantati de vietatile marii, interiorul e interesant, dar si exteriorul are partile lui frumoase.
Ziua 2 Geiranger -  privelistea e superba,  spectaculoasele sosele de altitudine cu serpentine si cascade care iti taie respiratia, in aceeasi masura si casutele superbe cocotate pe varful muntelui. Am urcat cu Hop on Hop off pana la cea mai inalta cota. Pe traseu sunt mai multe locuri de belvedere, iar in  varful stancilor  te astapta o  vedere superba asupra fiordului. Aer curat, stanci superbe, cerul albastru,  ape cristaline, totul e verde in jurul tau, ceva de vis. Fiind la sfarsit de Iulie, debitul apelor e destul de mare, iar cascdele de la Geiranger sunt superbe. La coborare am coborat cu busul doar  o statie si de acolo am coborat pe jos impreuna cu copiii, facand popas in mai multe locuri cu priveliste din povesti. Totul in jur este  foarte curat, oamenii foarte calmi si zambitori, intesitatea aerul se schimba pe masura ce cobori de pe munte.  La plecarea din Geiranger iesirea prin fiorduri e superba, privelistea de pe punte e de vis, atmosfera creata de organizatorii de spectacole de pe MSC se traieste  intens. Daca ai parte si de vreme superba esti cel mai fericit om.  
 Ziua 3 - Flam  îți oferă peisaje sălbatice și spectaculoase, cu drumuri panoramice, fiorduri și lacuri în culori ireale. Am facut o plimbare de 1 ora cu tractorasul. Ce mi-ar fi placut sa iau in calcul o calatorie dus-intors cu Flamsbana – este inclusa in topul celor mai frumoase calatorii cu trenul din lume si are o durata de aprox. 1 ora, dar din pacate nu am mai prins bilete, desi ne uitaseram pentru programare inainte cu 3 saptamani de imbarcare.
Ziua 4 - Kiel/Germania - am ales sa facem o plimbare tot Hop on Hop off, iar restul zilei l-am alocat relaxarii si shopping-ului .
Ziua 5 - Copenhaga  - aici am prelungit sederea cu inca 3 zile in care am hoinarit. În prima zi am ales sa luăm la pas cartierul Frederiksberg,  apoi am hoinărit până ce am ajuns într-un final în vestitul și pitorescul Nyhavn. Tot în apropiere de Nyhavn, am vizitat și Piața Palatului regal – Amalienborg.
Am luat-o ușor la pas până la cazare. Pe drum, am atins un alt obiectiv turistic din Copenhaga, strada Stroget, cea mai mare zonă de shopping din Danemarca si cea mai lungă alee comercială din Europa.
Stroget, conectează Piața Primăriei (Rådhuspladsen) cu Piața Nouă a Regelui (Kongens Nytorv). Merită să vă faceți timp pentru o plimbare pe această stradă, cel puțin interesantă.
Pentru ziua a doua am ales Tivoli Gardens – un parc de distracții fermecător cu niște grădini care atrag vizitatori pe tot parcursul anului.
Recomand cu incredere o croaziera in Fiordurile Norvegiene, deoarece peisajul este superb, experienta este unica, organizarea pe MSC GRANDIOSA a fost forte buna, servirea ireprosabila, mancarea a fost deosebita,  zonele de relaxare atat pentru copii, cat si pentru adulti sunt variate si diversificate. Asteptam cu nerbdare urmatoarea croaziera.
Multumim mult Carmen Adorean pentru implicare, promptitudine, precum si pentru recomandarile si sfaturile facute!

Fam. S

  

 

 

 

   

    

   

   

   

   

   

  

   

# # #