Alegerea unui itinerariu...

User Rating:  / 1
PoorBest 

Sunt complet dezorientat!
Alegerea unui itinerariu poate fi o sarcina extrem de dificila, mai ales pentru cei ce se hotarasc sa navigheze pentru prima data. “Nu stiu ce linie de croaziera sa aleg, unde sa merg sau cate zile”…acestea sunt intrebarile clasice pe care si le pune oricine inainte de a se decide sa mearga intr-o croaziera. In plus, liniile de croaziera viziteaza mai mult de 1800 de porturi din toata lumea, insa asta nu inseamna ca orice itinerariu este potrivit pentru d-voastra!

Oare linia de croaziera pe care ati ales-o este potrivita? Doriti sa stati sa va relaxati la soare sau sunteti interesati de istorie….sau poate amandoua? Doriti sa admirati privelistile minunate ce vi se deruleaza inaintea ochilor sau vreti sa traiti experienta la cote maxime practicand sporturi precum windsurf sau parasailing? Preferati sa ancorati in fiecare zi in alt port sau va plac mai mult zilele pe mare?

Iata cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand vreti sa rezervati o croaziera:
Durata – croazierele pot varia de la o zi (croaziere spre nicaieri) pana la 100 de zile (croaziere in jurul lumii). Daca nu va puteti imagina cum e sa petreceti o sapatamana intreaga pe mare, atunci cel mai bine ar fi ca prima data sa optati pentru un itinerariu mai scurt astfel incat sa vedeti care este atmosfera. Mediterana, Caraibe, Riviera Mexicana sau Bahamas sunt doar cateva dintre regiunile in care veti gasi itinerarii de 3, 4 sau 5 zile.
Portul de imbarcare – Doriti sa zburati sau sa mergeti cu masina pana la portul de imbarcare? Indiferent care ar fi alegerea veti gasi nenumarate variante care sa se potriveasca cu dorintele d-voastra: Marea Mediterana, Marea Adriatica, Marea Baltica, Caraibe, Bahamas, Bermuda, Canada & Noua Anglie, Hawaii, Alaska, Riviera Mexicana etc.
Tipul de vacanta – pentru unii calatori o zi perfecta e atunci cand stau si se relaxeaza la piscina sau la plaja citind o carte in timp ce pentru altii ziua perfecta implica vizite la obiective turistice, shopping sau interactiunea cu localnicii. Studiati cu atentie potentialul turistic oferit de porturile pe care urmeaza sa le vizitati pentru a va asigura ca se potrivesc cu preferintele d-voastra.

Alegerea unui vas de croaziera – alegerea unui vas de croaziera este un aspect extrem de important intrucat de el depinde reusita vacantei d-voastra. Cel mai adesea, alegerea unui anumit vas de croaziera impune alegerea unui anumit itinerariu. Spre exemplu, vasele mari viziteaza porturile standard (cu plaje, baruri etc) in timp ce vasele mici va ofera posibilitatea de a vizita itinerarii unice pentru simplul fapt ca in acele porturi vasele mari nu pot intra. Verificati capacitatea vasului ales pentru a vedea in ce masura vi se potriveste.

Itinerariile cele mai frecvente
Multi pasageri aleg itinerarii in Caraibe sau Riviera Mexicana unde itinerariile sunt de o saptamana sau mai putin. Aceste itinerarii sunt operate din Florida sau din California. Croazierele in Caraibe se opereaza cu imbarcare din New Orleans, Galveston, Baltimore sau New York. Aceste itinerarii viziteaza insule de vis si va ofera posibilitatea de a va relaxa pe plaja, de a incerca diferite sporturi de apa, de a savura bucataria locala sau de a achizitiona bijuterii la preturi reduse.Marea majoritate a croazierelor in Caraibe includ cel putin o zi pe mare. Itinerariile standard viziteaza fie Estul Caraibelor (San Juan, St. Thomas, St. Croix si St. Maarten), fie Vestul Caraibelor (Grand Cayman, Ocho Rios, Cozumel si uneori Key West). Riviera Mexicana include, printre altele, porturi precum Cabo San Lucas sau Puerto Vallarta.

Bahamas este de asemenea o regiune extrem de populara in randul celor ce se hotarasc sa navigheze pentru prima oara.

Alaska – mai mult de 700 000 depasageri viziteaza anual aceasta regiune in intervalul mai – septembrie pentru a afla mai multe despre istoria zonei, pentru a admira viata salbatica de acolo si, nu in ultimul rand, pentru perisajele extraordinare.Cele mai multe itinerarii sunt de 7 nopti, pornesc din Nordul Canadei si viziteaza porturi precum Juneau, Skagway, Sitka sau Ketchikan.

Bermuda – aceste itinerarii sunt operate indeosebi primavara si toamna, iar imbarcarile se fac de pe Coasta de Est. In trecut vasele mari nu aveau acces in aceste porturi, iar cele care aveau permisiunea erau obligate sa stea 3 zile. In ultimii ani regulile au fost schimbate, in sensul ca exista variante atat pentru cei care doresc sa cunoasca traditiile din zona, cat si pentru cei ce isi doresc un itinerariu mai variat. Cele mai importante porturi sunt King's Wharf si Hamilton.

Canada & Noua Anglie – aceste croaziere sunt operate in intervalul mai – septembrie, cu imbarcare de pe Coasta de Est sau din Canada. Aceste itinerarii variaza intre 4 si 14 zile si viziteaza porturi precum Halifax, Saint John (New Brunswick), St. John's (Newfoundland) sau chiar Newport si Bar Harbor.

Europa – o croaziera este modul cel mai potrivit de a vizita aceasta zona vasta. Doar asa aveti posibilitatea de a vizita in fiecare zi o alta tara fara a impacheta si a despacheta. Cel mai adesea se operaza itinerarii in Mediterana de Vest sau in Mediterana de Est de 7 sau de 14 nopti. Mediterana de Est include porturi din Grecia si Turcia, in timp ce Mediterana de Vest include Riviera Franceza, Spania sau Coasta Italiei. Multe linii de croaziera opereaza itinerarii in Marea Baltica ce includ porturi precum Stockholm, Copenhaga, Helsinki, St.Petersburg, Ins.Britanice – Anglia, Scoatia, Irlanda sau Olanda.

Hawaii – o destinatie extrem de populara in randul cuplurilor ce isi doresc o Luna de miere mai speciala. Norwegian Cruise Line este singura linie de croaziera ce ofera itinerarii de o saptamana in Insulele Hawaii cu imbarcare/debarcare Honolulu. Celelalte linii de croaziera ofera itinerarii mai lungi cu imbarcare din SUA si cu vizita in porturi internationale precum Insula Fanning sau Ensenada. Printre cele mai cunoscute porturi din Hawaii se numara Maui, Kauai, Oahu si Big Island.

Pe locuri, fiti gata…start!
Acum ca am stabilit elementele de baza, este timpul sa alegeti un itinerariu si sa incepeti planificarea croazierei! Si daca inca nu v-ati lamurit anumite aspecte…atunci noi suntem aici ca sa va ajutam! Sunati-ne chiar azi pentru a va ajuta sa gasiti vacanta la care ati visat dintodeauna!

# # #